La Felix leve!!!

Felix Pub & Scene i Lillehammer, Norge, er en pub og et konsertlokale som har eksistert siden våren 1994.
Vi er et av Norges mest lengstlevende og legendariske utesteder som har jobbet aktivt for den alternative scenen - særlig innen Rock, Punk, Hardcore og Metal - men også sær Hip Hop, Pop, Techno osv.
Vi har satt Lillehammer på kartet som en by verdt å besøke selv om man ikke finner seg til rette i mainstreamen.
I snart 20 år har vi vært med på å hjelpe frem lokale artister til å bli både nasjonale og internasjonale artister.
I tillegg har vi hatt over 1000 arrangementer med alt fra Wenche Foss til Mayhem.
Jeg kan nevne noen få andre:
Exploited, UK Subs (6 ganger), NoMeansNo (snart 7 ganger), Buzzcocks, Voi Vod, Vibrators, Toy Dolls, Turboneger (2 ganger), Jokke (2 ganger)....osv osv....you get the point.
Alt vi har gjort har vært uten offentlig støtte.
Dette handler KUN om idealisme.

Vi har nettopp fått en seks måneders oppsigelse fra gårdeieren - Studensamskipnaden i Oppland (SOPP). De vil kaste oss ut i Oktober 2013 for å påbegynne ombygging til studentboliger. Husleiekontrakten sier HELT TYDELIG at den faktisk varer til 31. Januar 2015. Allikevel mener SOPP seg berettiget til å si opp denne avtalen nesten halvannet år før den faktisk går ut. 
Felix er klar over at kontrakten går ut i Januar 2015, og vi har aldri protestert på det. Vi har selvsagt drevet lobbyvirksomhet med et lite håp om at stedet kan fortsette å leve (det skulle bare mangle), men vi har hele tiden - i alle intervjuer og medieoppslag - vært svært tydelige på at vi respekterer denne leiekontrakten. Selv om vi syns det er trist.
Vi har gjennom hele leieperioden hatt en direkte kontakt med gårdeieren - enten det har dreid seg om ombygging eller andre forhold.
Og så plutselig kommer altså denne «oppsigelsen». Men kommer den fra SOPP? NEI. De har henvendt seg til et advokatfirma (Thallaug), og fått dem til å sende møkkabrevet. Ikke et ord i forkant fra SOPP selv. Dette er feigt!
Vi har naturligvis protestert på denne oppsigelsen.
Ifølge deres advokat var vi forpliktet til å sende inn en formell protest innen en måned dersom den skulle bli tatt hensyn til. Det ble henvist til Husleieloven. Og Husleieloven sier at dersom protesten kommer til rett tid, så må forholdet behandles i retten. Dette betyr igjen at vi må trekke inn advokaten vår. Og DET er ikke gratis. Og hvor mye er Felix villig - og ikke minst kapabel - til å bruke på dyre advokatutgifter for å kunne drive i halvannet år til?.........tenker SOPP.Folkens. Dette stinker!
SOPP er søkkrike. De er en av de største eiendomsaktørene i Lillehammer. De spekulerer i vår begrensede økonomiske evne til å ta opp kampen. Usedvanlig stygt.

Dette er grunnen til at jeg går ut på Facebook.

Studentene på Lillehammer og Gjøvik eier SOPP. Styret er SOPP sitt høyeste organ. I Styret har studentene flertall gjennom Styreleders dobbeltstemme. Dessverre er det få studenter som er klar over dette. Og nettopp derfor blir de gang på gang overkjørt uten at de faktisk VET at de selv sitter på makta. Just saying.

Vi har kanskje ikke råd til å vinne den juridiske kampen - på tross av at vi har retten på vår side - men vi kan i det minste informere folk om at vi blir forsøkt rævkjørt av pengemakta.

Vi trenger din støtte!
Brev, mail, underskriftskampanjer, besøk.....hva som helst egentlig. Vi kan ikke la de rike jævlene bryte en bindende avtale på den måten, bare fordi de har penger og makt!

Bilde og tekst hentet fra HER

Felix er mitt yndlings utested i Lillehammer, du finner ikke en mer koselig plass med mer koselige mennesker. Her kan du gå for å høre på musikk, bli kjent med mennesker, og generelt bare ha en fortreffelig kveld. Så jeg ber deg, ta turen innom Felix om du kan, støtt gruppen her, og fortell alle du kjenner at Felix må få LEVE! 

 https://www.facebook.com/SaveFelixPubScene

 Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

det rosa hjornet

20, Sel

Jeg heter Anni, er 20 år, og bor på Lillehammer/Otta! Choose your language with the button "velg språk"
bloglovin
Det Rosa Hj�rnet -Kategorier

Arkiv

hits