Hijab og turban blir tillatt i Forsvaret.


Dette våknet jeg til på twitter i dag. Trodde jo at hele greia var en spøk, bare en morsomhet fra en eller annen. Tenkte ikke noe mer over det før jeg kom hjem til M. Da ser vi på tv-en at dette er en realitet. 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10068219

Det er lenge siden jeg lærte meg å være forsiktig med hva jeg skriver på bloggen min. Så vær så snill, husk at jeg ikke er rasistisk, ikke mener det rasistisk og bare har en mening. 

Forsvaret, virkelig? Jeg må si at jeg er oppriktig skuffa nå! Forsvaret skal ha EN uniform, ikke valgmuligheter til den. 

Sier meg enig med twitter folka mine her!! 

Hva synes DU om dette? 
 12 kommentarer

silvol

29.08.2012 kl.14:18

Nå er jeg NORSK muslim, ved at jeg er gift med en. Men Jeg er enig i at forsvaret ikke burde tillate turban/hijab i tjenesten. Det er fordi, uniformen skal være nøytral! Akkurat som når vi hadde denne saken oppe angående politiet. Jeg jobber som ekstrahjelp som servitør, og jeg kan ikke engang bruke blomster i håret og for store pannebånd. FORDI uniformen min skal være NØYTRAL!

det rosa hjornet

29.08.2012 kl.14:23

silvol: Jeg er så utrolig enig!! Uniformer skal være nøytrale, ikke bære religiøse symboler, eller noe annet som ikke passer inn/er der orginalt.

Heidi

29.08.2012 kl.14:25

Enig.

DeeDeeCupp

29.08.2012 kl.14:56

Enig! Man har en unifom for at man skal være nøytral. Da burde man få ha buttons eller patches med politiske budskap på også da. Dette blir bare feil.

det rosa hjornet

29.08.2012 kl.15:02

DeeDeeCupp: Så bra sagt!

Mamma og gravid

29.08.2012 kl.15:23

Hijab er kultur og religion. Jeg synes det er rett og rimelig at de skal få ha de på seg hvor enn de er. Det hindrer dem jo ikke i å gjøre jobben sin, gjør det vel ?

det rosa hjornet

29.08.2012 kl.15:29

Mamma og gravid: Det hindrer ikke jobben, men en uniform er en uniform. Uniformen gjør deg nøytral. Men en hijab (eller hva som helst anna) gjør du at du ikke er nøytral. For å ikke glemme det at i uniform så er du i ett med alle dine med-soldater eller arbeids kolegaer, med hijaben (eller annet) er du jo ikke det.

Mamma og gravid

29.08.2012 kl.16:52

Etter min mening bør de få ha det på seg så lenge det ikke går utover jobben de skal gjøre. Uniform eller ikke, de er mennesker uansett hvilket yrke de finner seg.

det rosa hjornet

29.08.2012 kl.19:04

Mamma og gravid: Jeg har selv jobbet på steder hvor vi ikke har fått bruke ett kjede rundt halsen så lenge vi var på jobb, ingen armbånd eller andre ting som ikke tilhører arbeidsuniformen. Da synes jeg at forsvaret skal ha minst like strenge regler.

Mamma og gravid

29.08.2012 kl.19:54

Helsevesenet du snakker om? For såfall, kommer sånne regler av at det stopper deg fra å gjøre en god nok jobb. Der er hygiene utrolig viktig, noe det i forsvaret ikke er. Ha litt sunn fornuft, dine argumenter går for det meste på 'sånn skal det være, bare fordi det skal det', ingen videre grunn bak det.

det rosa hjornet

29.08.2012 kl.20:16

Mamma og gravid: Ikke helsevesenet nei. Ikke i nærheten en gang. Ett sted hvor ett smykke ikke ville hatt noen ting å si, men grunna reglene måtte vi pent ta de av. Det du sier er jo at om jeg er satanist så skal jeg få kunne gå med satanist symboler på meg om jeg hadde vært i forsvaret, det hadde aldri kommet på tale. (Siden satanisme er en religion vil det gå ut på det samme) Og jeg vil faktisk tro at noen(muligens mange) ikke vil være i stand til å stole på noen som ikke har en orginal uniform, og da kan man faktisk stille tvil til om de kan gjøre en god jobb.

Mamma og gravid

29.08.2012 kl.21:14

Nei okei, men om smykkene ikke hadde noe å si, er det fortsatt min mening at der også bør dere ha fått ha dem på dersom det var tilknyttet religion og kultur. Uansett religion.

Skriv en ny kommentar

det rosa hjornet

20, Sel

Jeg heter Anni, er 20 år, og bor på Lillehammer/Otta! Choose your language with the button "velg språk"
bloglovin
Det Rosa Hj�rnet -Kategorier

Arkiv

hits