Bursdags inspo!

Til alle som er invitert til min 19-års dag: her kommer litt inspo angående temaet. Temaet er PIRAT OG SIGØYNER!

"Sigøynere er en betegnelse på historisk omvandrende folk i Europa, som trolig stammer fra det nordlige India. [1] Betegnelsen «sigøyner» er imidlertid unøyaktig og tillagt dem av andre europeiske folkeslag: i virkeligheten tilhører folkegruppen ulike språklige kulturer hvorav den største er Roma; andre grupper er SintiKaale, m.fl. De fleste sigøynere snakker det som i norge blir kalt romanés, et språk som ligger nært moderne Indiske språk som Hindi og Urdu.

Sigøynernes kultur har blitt mer synlig i nyere tid og blir stadig mer populær, anført av sigøynermusikk som ofte inspirerer populær-jazzen. Grupper somGipsy Kings og Hot Club de Norvege er uttrykk for, eller inspirert av, en levende musikktradisjon som finner nye former."
hentet fra wikipedia.org


gypsy | 19 фотографий

 

"Pirater, eller sjørøvere, er en betegnelse for personer som i organisert og utbredt grad raner og plyndrer på havet eller ved hjelp av sjøtransport. Den stereotype sjørøveren kjent fra populærkulturen bygger i hovedsak på europeiske pirater som både truet og samarbeidet med den spanske og britiske flåte rundt 1700-tallet.

Ulike former for sjørøveri har eksistert så lenge som sjøbåren handel, slik som vikingene i Norden. Men som betegnelse på en bestemt illegitim og ulovlig virksomhet kan den i hovedsak deles inn i tre kategorier: 1) Det klassiske sjørøveriet, ofte brukt som bakgrunn for filmer og bøker, foregikk i hovedsak mellom1492 og 1730. Før 1600 var dette i stor grad en statssanksjonert virksomhet, men gikk etterhvert over i mer utstøtt og kriminell form, som i den karibiskevarianten, dog med utbredt utstedelse av statlige kaperbrev. 2) Kolonialt sjørøveri er betegnelsen for trusselen mot det europeiske sjøfartshegemoniet fra i hovedsak de nordafrikanske korsarerne. Denne formen for sjørøvere hadde eksistert i flere hundre år, men vokste fram som den store trusselen etter at de karibiske sjørøvere var eliminert rundt 1730. 3) Dagens sjørøveri er en betegnelse som først og fremst blir brukt av massemedia om en rekke former for båtkaprere, som i somaliske farvann, tross den minimale trusselen de utgjør mot maktmonopolet til den internasjonale marine."

også fra wikipedia. 

 

Så her har dere litt inspo å jobbe med! Husk at jeg elsker dere alle!
Anni!4 kommentarer

josefin

10.07.2011 kl.20:27

Wehey, jeg gleder meg !

det rosa hjornet

10.07.2011 kl.21:20

josefin: Jeg og :D

Bjørg Kristin

11.07.2011 kl.08:58

Jeg har funnet antrekket mitt :D Hovedsaken om sigøynere er at de er avvik fra kristendommen og ble dermes de første som brant på bålet med navnet heks x3 Jeg skammer meg over å være menneske ... Uansett, gleder meg masse :D

det rosa hjornet

11.07.2011 kl.10:21

Bjørg Kristin: I know. Gleder meg jeg og! :D

Skriv en ny kommentar

det rosa hjornet

20, Sel

Jeg heter Anni, er 20 år, og bor på Lillehammer/Otta! Choose your language with the button "velg språk"
bloglovin
Det Rosa Hj�rnet -Kategorier

Arkiv

hits