Noen som vet noe særlig om katter?

Hei dere, jeg har ett lite spørsmål om katter. Vi har jo, som de fleste vet 6 katter i hus om dagen. Vår egen og 5( 1mamma katt og 4 unger) andre som vi passer på for en kompis. Jeg har hatt mange katter gjennom oppvekseten og trodde ikke noe særlig kunne overaske meg, men det er en ting jeg ikke får til å stemme. I går når jeg kom hjem, så kikka jeg oppi til ungene, og der mangla det en kattunge. Trodde først den hadde rota seg litt bort inni teppet eller hånddukene som ligger der, men neida, det hadde den ikke. Vi fant den etter en liten stund i skapet. Caska (morra)  ga ikke tegn til å ville flytte noen av de andre, kun den ene. Og nå når jeg sto opp kikka jeg hos de igjen, 3 katter. Lytta godt for å finne den siste, og fant den under sofaen. Caska sto selv og spiste, og ga ikke noe tegn til å ville flytte noen av de andre. 

Har du vært borti dette noen gang? 

Hun mater alle 4, hun koser med alle 4 og ser ikke ut til å ha noe imot noen av ungene. Ungene har ikke øyne enda, og beveger seg derfor ikke utenfor boksen sin på egenhånd. 


Caska og ungene<3

Ungene<3

Anni!15 kommentarer

♥UnicornDead

31.05.2011 kl.10:54

Vi fikk nettop kattunger og Minnie(mora) pleier å flytte dem til senga på loftet. Jeg tror egentlig bare det er fordi hun vil ha fred og ro, og synes det er trygt på mitt rom og i den senga på loftet..

det rosa hjornet

31.05.2011 kl.11:10

UnicornDead: Ja, det er ganske vanlig å flytte alle, synes bare det er så merkelig at hu bare flytter en.

Nina

31.05.2011 kl.11:12

Hm, høres veldig rart ut.. Aldri hørt om noe sånt før eller opplevd det.. Så det vet jeg faktisk ikke.. Du kan jo prøve å google eller noe, snakke med noen som har peiling. For vist det fortsetter kan det jo gå ut over kattungen hvis det går flere timer han ikke får mat :/

det rosa hjornet

31.05.2011 kl.11:14

Nina: Det er skikkelig merkelig. Skal høre med litt folk :)

Alexandra - 20 år og gravid!

31.05.2011 kl.11:16

Er det den samme kattungen hun flytter på hele tiden? I såfall vil hun ikke ha den. Det skjer ofte med katter. Hvis det er en som er svak, eller underernært pleier de å støte fra seg kattungene. Det er bare noe instinktet dems sier. De bærer dem vekk for at de skal dø, fordi moren "vet" (tror) at den ikke kommer til å klare seg.

Men hvis dere bare passer på den ofte og sørger for at den får mat og kos så kommer det nok til å gå bra. Men det er ikke et bra tegn at hun bærer vekk den ene kattungen :-/ Det betyr som oftest at hun ikke vil ha den.

det rosa hjornet

31.05.2011 kl.11:30

Alexandra: Det er den samme hun bærer bort, men hun går ikke unna den, hun gir den mat og kos og sånn, det gjør hun også med de tre andre. Den er ikke den minste eller den svakeste, heller ikke den største og sterkeste.

Vi passer godt på :) Og det gjør hun og, det virker bare som om hun ikke vil ha den sammen med de andre. Synes det er derfor det er så rart.

Trine Jensen

31.05.2011 kl.11:30

ullaogdefirbente.blogg.no vet kanskje hvorfor :) Jeg hørte noe om dette en gang, men det er såpass lenge siden at jeg ikke husker det..

det rosa hjornet

31.05.2011 kl.11:36

Trine Jensen: mulig :)

Jeg vet jo fra før at katter flytter de svakeste fordi de ikke klare seg (mener katten) men siden det ikke er den svakeste av de, og siden hun gir den mat, og koser med den så er det nok ikke derfor. Merkelig hele greia.

Bjørg Kristin

31.05.2011 kl.11:43

Det er mulig Caska ser på den som sterkest og vil den ska overleve. Dvs gjemme den fra Tanni =P Isåfall så gjør hun en dårig jobb siden Tanni alltid sover unner soffa'n x)

Hannepaii

31.05.2011 kl.12:31

Er det skrikern hun flytter :-)? I så fall skjønner jeg hvorfor D: De vil sikkert bare ha fred :C

Trine Jensen

31.05.2011 kl.12:51

hmm, skal visst ikke være lett :/

det rosa hjornet

31.05.2011 kl.13:58

Bjørg Kristin: I know

Synne

31.05.2011 kl.15:57

Ofte flytter kattemor på barna sine fordi hun er redde for dem, eller rett og slett fordi hun synes det blir for mye styr. Sett kassen hennes en plass hvor hun får være litt i fred, så skal det nok gå bra:-)

Jeg opplever det samme!

02.09.2011 kl.14:37

Hei! Jeg opplever det samme nå! Min katt fikk 5 kattunger for 3 dager siden. I natt hørte jeg en kattunge som skrek, og hun hadde da lagt den under sofaen og lå der sammen med den. Den skled på det glatte parkettgulvet og klarte ikke få skikkelig tak i pattene, selv om hun forsøkte å mate den. Vaske den gjorde hun også. Jeg syntes det så utrivelig ut der den lå "alene" vekk fra søsknene på det glatte kalde gulvet og kavet, så jeg bar den tilbake i kassa. Moren kom etter og hentet den tilbake igjen. De har fødekassen sin på badet. Etter litt diskusjon meg og kattemamma imellom, lot hun den få bli hos søsknene. Jeg gikk og la meg igjen, og sekunder senere, der kom hun igjen, denne gangen under senga og la den der, og la seg der selv også. Kattungen skrek, gled på gulvet og kavet på samme måte. Jeg bar den tilbake 4-5 ganger og tilslutt lukket jeg badedøra. Da la hun seg i assa og diet alle sammen. Skjønner ingenting?? Turte ikke dra på forelesning i dag engang, for fryktet å komme hjem og finne den vesle ungen kald og syk på gulvet, eller de andre skrubbsultne.

Sluttet din kattemor med dette trådstarter?

Ringte dyrlegen og hun hadde ikke hørt lignende før. Men anbefalte med å holde døren lukket så hun ikke la den fra seg noe sted, og sa også at et kaldt tregulv for en kattunge på 2,5 dag ikke er bra.

Er helt fortvilet:-(

det rosa hjornet

02.09.2011 kl.15:17

Jeg opplever det samme!:

Hei, hun sluttet med dette etter ett par dager, og etter det har vi ikke hatt noe problemer av denne typen :) Så jeg vil regne med at din også slutter. Forstår veldig godt at du er ganske fortvilet over dette. Dersom det ikke blir bedre får du snakke med dyrlegen igjen og høre om han vet noe du kan gjøre med det.

Skriv en ny kommentar

det rosa hjornet

20, Sel

Jeg heter Anni, er 20 år, og bor på Lillehammer/Otta! Choose your language with the button "velg språk"
bloglovin
Det Rosa Hj�rnet -Kategorier

Arkiv

hits